Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skarakillen kan ro hem 15 miljoner dollar på att spela datorspelet Dota 2

Skarasonen Ludvig “Zai” Wåhlberg har länge rankats som en av de bästa Dota 2 spelarna i världen. Nu spelar han och hans lag, Team Secret, i ännu en turnering, där den totala vinstpotten kommer ligga på över 300 miljoner kronor, och förstapriset utgör nästan hälften av prispotten.

På torsdag börjar gruppspelet till världens största turnering inom esport - The International 2019. Där man tävlar i att spela datorspelet Dota 2.

Skaraborgskillen Ludvig "Zai" Wåhlberg och hans lag, Team Secret, är en av förhandsfavoriterna att vinna hela turneringen som totalt har över 300 miljoner kronor i prispotten.

Från Sverige kommer sammanlagt fyra spelare och två coacher att delta i turneringen. Esportare.se publicerade under gårdagen en översikt av hur de tror det kommer gå för svenskarna som medverkar.

Ludvig “Zai” Wåhlberg spelar för Team Secret, som just nu är rankat som det bästa Dota 2-laget i världen. Förväntningarna på laget är därför höga och hoppet om en vinstplacering är stort.

Just Skarakillen Ludvig “Zai” Wåhlberg är också en av de som har utmärkt sin extra mycket under den senaste tiden.

Även Gustav “s4” Magnusson har visat på en fin form. Han spelar för det nordamerikanska laget Evil Geniuses, ett lag där även Ludvig “Zai” Wåhlberg spelat tidigare, och som skämtsamt fått epitetet ”Den eviga trean”.

Skarasonen Ludvig “Zai” Wåhlberg har varit en av de bästa i världen under en lång period och kammat hem tiotals miljoner kronor på sitt spelande. Nu väntas han alltså dra hem ännu en storvinst under helgen.

Läs mer: