Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skaraborgsbandet ska erövra Europa

Skövdegruppen Mile tar sitt hårdrockssound ut i Europa. Tillsammans med hårdrockarna Corrodes ska de ge tolv spelningar i flera länder. – Det blir allt från Göteborg till Paris och Berlin, konstaterar basisten Niklas Tidholm i gruppen.

Skövde– och Tidaholmsbandet Mile ska ut på Europaturné med Corroded i höst, där de kommer att ge konserter i Sverige, Danmark, Tyskland, Frankrike och Nederländerna.

– Premiären är i Göteborg onsdagen den 13 november på Trädgår'n och avslutas i Berlin den 26 november. Vi är väldigt taggade och redo för att ta nästa steg i vår musikkarriär, säger basisten Niklas Tidholm.

Mötts tidigare

Men banden har mötts på scenen tidigare.

– Vi har tidigare spelat med Corroded när tvådagarsfestivalen Skövde in Rock, som hade premiär i november 2018.

Medlemmarna gissar att de gjorde ett så pass gott intryck att hårdrockskollegorna valde att välja just dem som förband till deras The Bitter Tour.

– Att vara förband är en speciell utmaning eftersom många i publiken väntar på Corroded, men vi ska ge allt på scenen och efter vad vi förstått kommer vi att möta mellan 300 och 600 personer vid varje spelning.

Åtta i Tyskland

Åtta av konserterna är i Tyskland och det har sin förklaring.

– Det är ett hårdrocksland och intresset där är stort, det känns verkligen roligt att åka ut på en två veckors turné, även kom det kommer att bli många mil på Autobahn.

Ni har fått bra respons även på er covervideo av John Lundviks Too Late for Love.

– Ja, den har fått mycket uppmärksamhet och vi kommer förmodligen att spela låten på turnén. Det är heller inte omöjligt att den kan ges ut framöver, säger Niklas Tidholm.

Men först väntar Europa.

Se videon med Too Late for Love: