Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skaraborgsadvokat häktad för elva brott

En skaraborgsadvokat har nu häktats för ett antal grova ekonomiska brott. – Jag har aldrig tidigare varit med om att en advokat häktats vid Uppsala tingsrätt, säger rådman Nils Pålbrant till Uppsala Nya Tidning. Och då har han ändå arbetat på domstolen i femton år.

Det handlar i skaraborgarens fall om elva punkter med brottsmisstankar. Det rör sig om grovt bedrägeri, grovt bokföringsbrott och grov oredlighet mot huvudman.

Brotten ska ha begåtts mellan 2012 och 2017 i Skövde och Uppsala. Advokaten begärdes anhållen i sin frånvaro förra måndagen och hittades av polisen på tisdagen. På fredagsmorgonen hölls den första häktningsförhandlingen och nu har alltså tre män häktats.

Stor härva

Enligt Uppsala nya tidning ska trion ha kopplingar till 24Money-härvan, där privatpersoner hade lånat ut pengar till företaget mot löfte om hög avkastning.

Men uppgifter dök upp om att pengarna förskingrats. Ekobrottsmyndigheten startade en utredning och slog sedan till mot flera adresser med anknytning till företaget.

Eftersom företaget inte kunde visa att de hade tillgångar avregistrerades det i september 2017 av Finansinspektionen, en åtgärd som är mycket ovanlig. Enligt uppgift ska ett stort antal kunder har sedan dess polisanmält 24Money för bedrägeri.

Ekobrottsmyndigheten vill i dag inte uttala sig om fallet.