Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skaraborgs sjukhus ska minska inhyrd personal

Skaraborgs sjukhus har svårigheter att hålla budget. För att nå ekonomisk balans ska kostnader för inhyrd personal minskas, något som visat sig svårt under årets första månader.

Skaraborgs sjukhus har fortsatt en ansträngd ekonomisk situation. Det ekonomiska resultatet i mars var minus 39 miljoner kronor och prognosen för helåret är minus 75 miljoner kronor.

– Vi har fått ett uppdrag att jobba vidare med ytterligare åtgärder för att förbättra resultatet för 2018. Vi ska redovisa i juni hur vi jobbar vidare. Vi har ett starkt fokus på bemanningsföretag som är en jättestor kostnad för oss, säger sjukhusdirektör Jörgen Thorn efter styrelsemötet för Skaraborgs sjukhus.

Arbetet bygger vidare på den åtgärdsplan som togs fram för att möta förra årets underskott.

Sahlgrenska universitetssjukhuset har uttryckt att man behöver minska sin personalstyrka under året för att nå ekonomisk balans. Är det aktuellt för Skaraborgs sjukhus?

– I första hand jobbar vi med att minska den inhyrda personalen och där tror vi att vi kan komma långt. Målet är att halvera kostnaderna fram till sista kvartalet 2018, säger Jörgen Thorn.

Ledande politiker som Johnny Magnusson (M) har i regionfullmäktige uttryckt att det är ett rimligt krav att sjukhusen håller budget och klarar av vårdgarantin, hur ser du på förutsättningarna för det?

– Det är ju ett uppdrag som vi har, sedan är det en utmaning. Vi har ett tufft år 2018, det har alla akutsjukhus, säger Jörgen Thorn.

Skaraborgs sjukhus söker med ljus och lykta efter fler sjuksköterskor för att kunna öppna de cirka 50 vårdplatser som är stängda, samtidigt ska sjukhuset spara pengar, hur ska det gå ihop?

– Det är en jätteviktig fråga att komma tillrätta med vårdplatssituationen. Det råder inget motsatsförhållande. Vi kan förbättra vårdplatssituationen, minska på bemanningspersonalen och minska sjukfrånvaron, säger Jörgen Thorn.

Under förra året minskade antalet sjuksköterskor med 32 på Skaraborgs sjukhus, hur ska ni vända utvecklingen?

– Jag tror att vårdplatssituationen är jätteviktig. Det har också gjorts satsningar, som att höja ob-tillägget för nattarbete. Sedan är arbetsmiljö, arbetstider och lön frågor som brukar komma upp, säger Jörgen Thorn.

Ortopeden är en avdelning som på grund av sjuksköterskebrist har fått minska antalet vårdplatser till 28 istället för 36 som det ska vara.

Operationsverksamheten har brist på specialistsjuksköterskor, vilket begränsar kapaciteten att kunna operera. Trots detta har kön för att ta bort prostatan vid prostatacancer utraderats efter att ha varit sex månader så sent som i november, inte minst genom prioritering.

– Man har kunnat göra ett riktigt bra jobb. Vi behöver jobba med prioriteringar då vi har brist på operationssjuksköterskor. Akuta fall och cancer opereras i första hand, säger Jörgen Thorn.

Sommaren är en särskilt ansträngd period för Skaraborgs sjukhus.

– Vi jobbar med detta intensivt. Inför förra sommaren hade vi en oro för akuten och det ser lite bättre ut inför denna sommar. Vi har samtidigt lite färre vårdplatser som det ser ut nu, säger Jörgen Thorn.

Förra sommaren ökade användningen av inhyrd personal för att klara bemanningen, men nu ska ni minska på bemanningspersonalen?

– Målet är att minska till slutet av 2018. Vi måste samtidigt ge patientsäker vård, säger Jörgen Thorn.

Den extra ersättningen som utgår för medarbetare som flyttar sin semester från sommaren höjdes förra året och är i år oförändrad.