Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skaraborgs sjukhus ekonomiska smäll för pandemin

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Skaraborgs sjukhus har stora merkostnader för coronapandemin och avviker nu från budget med minus 70 miljoner kronor.

Skaraborgs sjukhus har nu för årets första månader en sammanlagd avvikelse från budget på minus 70 miljoner kronor. Kostnaderna för personal har de senaste månaderna stigit till följd av coronapandemin. Sjukhuset har större kostnader för övertid, mertid och sjuklöner.

Att övriga personalkostnader som kostnader för utbildning och konferenser minskat kompenserar inte för det.

Kostnader för läkemedel och medicinska material har i april varit lägre på grund av att mindre vård utförs på grund av pandemin.

Sjukhuset har gjort en kraftig omställning för att bereda ett stort antal platser för personer som är sjuka i covid-19 och har även utökat intensivvårdsplatserna. För att detta ska vara möjligt har man dragit ner på planerad icke-akut vård som vissa operationer.

Skaraborgs sjukhus styrelse beslutade på torsdagen att inte sänka måltalet för antalet nettoårsarbetare ytterligare, något som regionstyrelsen tidigare uppmanat styrelsen att överväga med tanke på ekonomin.

– Med tanke på nuvarande situation gällande den osäkra belastningen på sjukhuset under resten av året, så anser styrelsen att man bör vänta med att gå fram med förslag om minskat måltal, säger ordförande Pär Johnson (L), i ett pressmeddelande från sjukhuset.