Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skaraborgs höjdare samlas på Skaraborgsdagen

Den 30 januari fylls Vara konserthus med 400 beslutsfattare från näringsliv och offentlig sektor igen. Det är fjärde året i rad som Skaraborgs 15 kommuner och Skaraborgs Kommunalförbund bjuder in till en dag som förhoppningsvis ska stärka Skaraborgs utveckling. Årets tema är kompetensförsörjning och digitalisering.

– Skaraborgsdagarna handlar om att bygga starka samarbeten mellan den offentliga sektorn, näringslivet, akademin och myndigheter. Tillsammans kan vi göra Skaraborg ännu mer attraktivt genom att främja investeringar, rigga oss för framtidens kompetenser och använda digitaliseringens positiva effekter, säger Skaraborgs kommunalförbunds ordförande Katarina Jonsson Skövde och vice ordförande Jonas Sundström Lidköping som gemensamt inleder dagen, i ett pressmeddelande.

Övergripande syfte för Skaraborgsdagen är strategier för hållbar tillväxt. Kompetensförsörjning och digitalisering är avgörande aspekter av hållbarhet och regional utveckling, och ställer samtidigt stora krav på arbetslivet.

Genom att möta andra med samma utmaningar, och samtidigt se Skaraborgs potential, hoppas dagarna bidra till stolthet och handlingskraft. Programmet i år vill visa på vikten av förflyttning genom möten och samtal.

– Alla platserna är fyllda, så viljan att få träffas och prata Skaraborgs framtid är stor. Det ger oss råg i ryggen att fortsätta utvecklingen framöver, fortsätter ordförande Katarina Jonsson som ser fram emot en spännande dag med stort nätverkande.

Bland talarna på programmet finns Metsä Tissues Sverigechef Jani Sillanpää, nationalekonomen Lina Bjerke, entreprenören Marie Andervin och affärsängeln och it-evangelisten Joakim Jardenberg.