Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skaraborgare åtalas i ny Knutbyhärva -misstänks för olaga hot och misshandel

Idag väcks åtal mot tre personer tidigare verksamma i Knutby Filadelfiaförsamling, bland annat för misshandel. En av de misstänkta kommer från Skaraborg.

I dag väcker kammaråklagare Liselott Herschend vid Uppsala tingsrätt åtal mot tre personer tidigare verksamma i Knutbyförsamlingen.

En av de åtalade är den pastor som i media kallats Kristi Brud. Åklagaren anser att hon gjort sig skyldig till flera fall av misshandel, bland annat genom att bita en kvinna i ansiktet och hugga en gaffel i hennes hand. Detta ska ha skett i den åtalades bostad. Åklagaren tar upp ytterligare fem fall av misshandel mot flera andra målsägande då kvinnan ska ha klöst, bitit sina offer samt slitit deras hår. Den misstänkta kvinnan förnekar samtliga åtalspunkter.

En annan av de åtalade är en man med rötterna i Skaraborg. Han misstänks för olaga tvång och misshandel. Det påstådda brottet ska ha skett 2015 mot en annan man. Mannen erkänner brotten.

Enligt åtalet ska misshandeln ha skett genom att den före detta Skaraborgaren slagit mannen i ansiktet och mot kroppen. Han påstås också ha tryckt ner mannen på marken samt genom ett grepp om håret tvingat honom att krypa flera meter.

Den tredje personen som figurerar i åtalet är en 50-årig man som anklagas för sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning. Personen var vid det påstådda brottstillfällen 17 år. Åklagaren menar att den misstänkte allvarligt missbrukat den beroendeställning som personen stått i gentemot honom. Den misstänkte förnekar.

Många minns Knutbydramat som syftar på händelserna kring ett mord i samhället Gränsta den 10 januari 2004, strax utanför Knutby i Uppsala län. Samtliga inblandade var medlemmar i Filadelfiaförsamlingen i Knutby. Pastorn Helge Fossmo åtalades och fälldes för att ha förmått den i media kallade "barnflickan", att mörda hans andra fru och utföra mordförsök på den skottskadade medlemmen. Media valde även att intressera sig starkt för församlingens ledande kvinna, pastorn och sångerskan som gick under namnet Kristi brud.