Läs också: Målvakten lämnar Skara HF – dansk ersättare klar

Skara HF bygger vidare på truppen inför nästa säsong. Sedan tidigare har tre nyförvärv plockats in, Linnea Efraimsson, Emma Kiellberg och Lærke Sofie Sørensen.

Nu har klubben gjort klart med ytterligare två värvningar. I ett pressmeddelande meddelar Skara HF att niometersspelaren Ida Holm, 22, ansluter från allsvenska Hellton och högersexan Elsa Aling, 20, värvas från allsvenska Bjurslätt Torslanda.

– Jag ser flytten till Skara som ett steg i min utveckling och gläder mig mycket åt att få möjligheten med ett lag som jag har hört så mycket gott om, säger Holm i pressmeddelandet.

Holm kommer från en fjolårssäsong där hon imponerat i allsvenskan. Förra säsongen blev hon delad skytteligadrottning med 153 gjorda mål. De tre senaste säsongerna har hon spelat för Hellton, men gick innan dess rikshandbollsgymnasiet i Göteborg och representerade då IK Sävehof med vilka hon vann JSM guld 2015.

Nu blir nästa steg alltså Skara HF där hon har skrivit på ett kontrakt på ett plus ett år.

– Jag har genom klubben fått fina förutsättningar att även lösa min vardag som inkluderar min utbildning. Jag studerar till mellanstadielärare vid Karlstadsuniversitet och det kommer jag att kunna göra på distans. Det är bara två timmars restid till Karlstad så jag kommer att ha goda möjligheter att pendla när jag behöver vara på universitetet. Att få möta den omtalade Skarapubliken är ytterligare ett plus som jag ser fram emot med stor förväntan.

Elsa Aling representerar Skara HF nästa säsong.

Foto Skara HF

Den andra värvningen för dagen, Elsa Aling, stod i sin tur för 41 mål förra säsongen. Även hon har gått handbollsgymnasiet i Göteborg och har under tiden spelat för Torslanda.

Ursprungligen kommer hon dock från Tibro och återvänder nu till Skaraborg för spel i Skara HF.

– Jag är jätteglad över att spela med Skara HF och ser verkligen detta som ett utmärkt tillfälle att utvecklas och få möjlighet att se hur långt jag kan komma med mitt handbollsspel, säger Aling.

– Skara är en go klubb med många fördelar för mig. Jag ser det som en stor utmaning att i min nya klubb kunna utvecklas och se hur långt det kan räcka för framtiden. Jag vet att det finns stort intresse för handbollen i Skara och ser fram mot att få möta den fina publiken och allt stöd som klubben kan ge mig.

Aling har skrivit på för två säsonger i Skara HF.

Läs också: Ingen fortsättning för Ottosson: "Vågskålen väger över"