Det är för 38:e året i rad som Grevbäcks Hembygdsförening arrangerar mässan som blivit Skandinaviens största, med besökare från hela Sverige men även från utlandet. I år är det 230 hantverkare som kommer att visa upp och sälja sina verk. Fem hantverkare färre än förra året.

Bild 1 av 15

– Det är vansinnigt kul. Man blir inspirerad själv, jag håller på med hantverk men det håller jag för mig själv, säger Anette Östling.

Mässan pågår fram till söndagen och här finns det mesta inom keramik, trä, stickat, knivar, skinn och mycket mer. Trots att det är färre hantverkare i år så är det inget som besökarna har bekymrat sig över utan snarare något som de gläds av.

– Det som är bra med i år är att det är så luftigt, man kan gå omkring utan att det blir trångt, säger Eva Knutsson.

Eva Knutsson är här tillsammans med väninnan, Inger Hjerp. Både Eva och Inger har besökt mässan de senaste nio åren.

— Det är högkvalité på allting, bättre än de tidigare gångerna. I år är det rejäla och fina grejer och inte småplock, säger Inger Hjerp.

Från Helsingborg har Henrik Larsson ställt ut sina handgjorda knivar och lädersmycken. Det är femte gången som han ställer ut på mässan.

– Det känns bra och det brukar komma mycket folk. Män tycker om snygga knivar. Men kanske inte så många kvinnor, säger han, skrattandes.

Säljarna kommer inte endast från Sverige utan även utifrån. Från Lettland är Nauris Laivacums på plats, för första gången med handgjort keramik.

– Jag älskar platsen. Alla som är här uppskattar hantverk vilket gör mig jätteglad, säger han.

Utöver Nauris Laivacums från Lettland finns det även säljare från Spanien, Tyskland och Danmark.