Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjukhuset söker personer som kan gå obehindrat – belönas med biobiljetter

Skaraborgs Sjukhus söker personer som vill ingå i referensgrupper för rörelseanalys. Så är du mellan 5-75 år, frakturfri och går obehindrat kan du vara en av dem.

På Skaraborgs Sjukhus Skövdes Gånganalyslaboratorium genomförs tredimensionella rörelseanalyser.

– Analyserna används som diagnostiskt hjälpmedel, som underlag för beslut om behandlingar och utvärdering. Det är viktigt att ha personer att jämföra mot för att bättre förstå resultaten från analyserna, säger överläkare Jacques Riad i ett pressmeddelande.

Nu behöver gånganalyslaboratoriet samla in nya referensgrupper i olika åldrar. Kraven på de sökande ser ut så här: Hen ska vara mellan 5-75 år och kan inte tidigare haft något benbrott (fraktur) i benen eller fötter, inte heller ha någon sjukdom eller aktuell skada som påverkar gångförmågan. Som tack för hjälpen får deltagarna två biobiljetter.

De utvalda personerna får sedan komma till gånganalyslaboratoriet. Sjukgymnasten Anna-Lena Wetterteg förklarar hur analysen går till:

– Undersökningen tar omkring 45-60 minuter. Vi fäster små reflexer med tejp på olika delar av benen, armarna och bålen på personerna, som sedan får gå fram och tillbaka i rummet samtidigt som speciella kameror filmar dem. Varje person behöver ha åtsittande underkläder, sportkläder, badkläder eller liknande på sig.

Den som är intresserad kan anmäla sitt intresse till sjukgymnast Anna-Lena Wetterteg via mail: [email protected] Sista anmälningsdag är 13 oktober.