Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sju tips: Detta kan du göra på sportlovet

Sportlovet blir kanske inte riktigt som det brukar, men det finns ändå massa aktiviteter man kan hitta på i Skövde. Här kommer sju tips på sportlovsaktiviteter.

1. Slalom i Billingebacken

400 meter lång backe att ta ut svängarna i. Denna snörika vinter ger bra förutsättningar för backen, så på sportlovet kan man passa på att åka slalom. För den som föredrar att åka på längden finns det också gott om skidspår på Billingen och andra platser i kommunen.

2. Ut på hal is med skridskor

På Billingens fritidsområde kan man åka på bandyisen när det är allmänhetens åkning. Men i kommunen har många isar spolats upp, så det finns gott om möjligheter att ta på sig skridskor och ge sig ut på isarna. Isar har spolats vid kommunens skolor, exempelvis. Eftersom det varit kallt länge kan man också åka på sjöar, men tänkt på säkerheten och dubbelkolla alltid så isen är tjock nog och håller.

3. Släpp lös kreativiteten med en pysselpåse

Både Skövde stadsmuseum och Skövde stadsbibliotek kan man hämta ut pysselpåsar så man kan vara kreativ hemma. De erbjuder pysselpåsar till alla skollediga barn under sportlovet. Innehållet i påsen passar barn i åldrarna sju till tio år. På biblioteket finns också bokpåsar för

4. Tur ut i naturen

Ute i naturen och skogen är det inga problem att hålla avstånd. På Billingen är Skogsmulleriket öppet, vilket kan vara ett roligt alternativ. Där finns också grillplatser, för den som vill grilla.

5. Digitala evenemang

Hade allt varit som vanligt hade det varit ett späckat lovprogram med massa aktiviteter att välja och vraka på. I år hålls det istället några digitala evenemang. Balthazar har en krimlabb på vardagarna, fritidsgårdarna i Timmersdala och Stöpen har quiz genom appen Kahoot och Konstmuseet ger tips och tricks för att teckna egna serier via Youtube.

6. Åk pulka

Klassisk vinteraktivitet som man inte blir för gammal för, här i Skövde finns det flera bra pulkabackar. Skultorps fritidsgård anordnar också pulkaåkning vid Sjötorpasjön för ungdomar över 13 år, föranmälan gäller.

7. Spela brädspel

En aktivitet som fått ny popularitet under pandemin. Säkert har du massa brädspel hemma och kan upptäcka gamla favoriter igen. Annars har fritidsgården i Igelstorp ett brädspelsbibliotek och kan låna ut.

Mer information om sportlovsaktiviteterna finns hos Next Skövdes hemsida.