Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Silver för Aljaber under SM-veckan

Angela Aljaber, tävlandes för IF Skövde karate kai, upprepade bedriften från 2018 och tog återigen silver på SM i Kyokushin för juniorer.

Tävlingen arrangerades i Malmö i samband med SM-veckan som seniorerna deltog i.

Tävlingsmattan var utglad utomhus på Posthusplatsen vilket gjorde att alla tävlande, domare, funktionärer och publik fick svettas under den varma solen.

I semifinalen ställdes Aljaber mot Elvira Ballay från Stora höga. Ballay är en rutinerad fighter som har tagit flera internationella medaljer. Hon fick dock en överraskning när Aljaber placerade en snabb hög spark och fick wasa-ari.

Därefter kontrollerade Angela Aljaber matchen och avslutade med ytterligare en hög spark och fick därmed ippon.

I finalen mötte Aljaber ännu en rutinerad fighter, Mira Andrews från Kristinehamn. Vi har följt denna tjej och vet att hon är än snabbare än Aljaber med sina sparkar.

Taktiken var att hålla skyddet uppe och försöka få Andrews ur balans. I ett kort ögonblick skedde dock det som inte fick hända. Andrews fick till en snabb och välplacerad hög spark och tog ledningen. En ledning som Aljaber inte lyckades ta ikapp. Nytt silver på SM i kyokushin ser dock fortsatt gott ut för Aljabers framtid.