Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SIK krossat av serieledaren – långt upp till allettan

Skövde IK har det fortsatt tungt i hockeyettan. Under söndagen förlorade man med 1–6 mot Borlänge och nu är det tio poäng upp till en plats i allettan. – Det tar mycket psykiskt, säger SIK:s Oscar Forsmark.

Tredje sist ligger just nu Skövde IK i hockeyettan västra. Under söndagen kom ännu en förlust när serieettan Borlänge var på besök i Billingehov.

– Klart det är tungt att förlora en så pass viktig match i kampen om allettan men samtidigt är Borlänge ett skickligt lag och när de får chansen smäller det, säger Skövdes Oscar Forsmark.

Borlänge hade ledningen med 3–0 efter den första perioden att ha gjort alla tre målen på sista 4:19 – varav det första på straff. Resterande mål föll i den andra tredjedelen och den tredje blev således mållös.

– Jag tycker vi kommer ut bra och skapar lägen. Vi har en puck som är på mållinjen, jag vet inte om den är inne eller inte, sen har jag själv ett läge där jag missar mål helt när målvakten är långt ute. Det är för dåligt. Vi måste sätta chanserna vi får, säger Forsmark och fortsätter:

– Sen får de straffen och har några minuter där de får ett halvt flytmål och då känns det som luften går ur lite. Det är när vi dippar som de gör sina mål utöver det tycker jag det är helt okej.

Vad är det ni inte gör tillräckligt bra just nu?

– Vi har nästan 80 skott på två matcher så effektiviteten måste bli bättre. Vi tar inte vara på chanserna för vi tar pucken mot mål men något gör vi fel. Det studsar emot oss och har gjort hela säsongen och det kan inte bara vara otur.

Hur jobbigt mentalt är det att det inte fungerar?

– Man är van vid ta sig till allettan och att vara i toppen när man spelar i Skövde IK. Det tar mycket psykiskt men vi har en riktig rolig grupp med ett skönt gäng som stärker varandra och håller humöret uppe. Sen är det tråkigt att det inte går med oss, säger Oscar Forsmark.