Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Shoppinghelg i Skövde - här är hela programmet

I helgen kan du göra en heldag på stan. Fika med NCC på Hertig Johans torg, shoppa, få Lisa Ajax autograf och avrunda med en trubadurkväll.

På fredag drar shoppinghelgen igång i city med erbjudanden och aktiviteter, både inne på Commerce och i de andra butikerna i centrum.

Shoppinghelgen har funnits sedan 2017 och brukar arrangeras två gånger per år, vår och höst.

– Butikerna har lagt ner mycket energi på att det ska bli något extra, säger Sanna Gerhardsson, marknadskoordinator på Skövde City.

Festligheterna börjar redan på fredag eftermiddag då NCC och samhällsbyggnadskontoret på kommunen bjuder på byggfika på torget.

– Samtidigt kan man passa på att ställa frågor om ombyggnationen, säger Sanna Gerhardsson.

Den som vill kan också passa på att köra miljövänliga fordon längs med Rådhusgatan, eller få kärlek och godishjärtan på Commerce.

– Det är också lite tjuvstart på öppnandet av uteserveringar, så att man kan njuta ute om solen skulle visa sig.

Premiären för uteserveringarna är under april månad och flera har redan fått ut bord och stolar.

– Vi har en del popupbutiker i lokaler, som står under omställning och där nya ägare vill öppna en viss tid av strategiska skäl, förklarar Sanna Gerhardsson.

Hon nämner Etek som finns i Onesides gamla lokal, Assbecks som har popupbutik i Wickmans lokal och i Ejes före detta lokal på Hertig Johans gata visas det numera konst.

– Där kommer det förresten under helgen att visas en fönsterutställning av Maria Johansson, säger Sanna Gerhardsson.