Hon passade också på att tacka alla utställare som mötte besökarna i arenans entré. Utbudet visade på vilket starkt föreningsliv som finns i kommunen.

– Möten med människor skapar trygghet, motverkar ofrivillig ensamhet och skapar ett samhälle där vi alla kan glädjas och ha roligt, fortsatte Ulrica Johansson.

Hon drog sig till minnes en insändare från tidningen.

– Det var en man som undrade varför vi slutat att hälsa på varandra när vi möttes. Kanske är det en sak som behövs och gör att vi känner oss sedda, menar Johansson.

55 800 personer

Kommundirektören Tomas Fellbrandt har arbetat i kommunen under 20 år och han har inte sett en så omfattande utveckling som den som pågår just nu.

– I dag har Skövde 55 800 invånare och jag tror att vi kan nå målet på 60 000 redan 2024, alltså ett år tidigare än planen, förklarade Fellbrandt.

Han konstaterade också att Skövde ligger i toppen av Sverigeligan när det gäller byggnation av nya bostäder.

– De senaste två åren har man färdigställt mer än 400 per år, konstaterar kommundirektören.

Attraktiv kommun

Tomas Fellbrandt pekade också på alla de projekt som färdigställts den senaste tiden och som ska bidra till att fler vill bosätta sig i kommunen.

– Trägårdsstadens skola, Billingsskolans utbyggnad, ny isyta i Billingehov och det parkeringshus som snart ska invigas. Dessutom har vi anläggningen Arena Skövde som vi befinner oss i just nu.

Många utställare

I entrén fanns utställarna, bland annat David Hultström, som gjorde reklam för appen Skövde Streetmuseum.

– Laddar man ner den kan man promenera i Skövde centrum och få se hur exempelvis byggnaderna såg ut förr i tiden. Det finns två olika slingor man kan ta, berättar Hultström.

Förutom byggnader handlar det också om konstverk som minner om en svunnen tid.

Hellners medaljer

Här hittar vi också Nils Larsson från IF Hagen, som påminner om allt föreningen åstadkommit under åren. En tavla tar också upp Lerdalasonen Marcus Hellners alla framgångar i skidspåren och det har onekligen blivit många medaljer i stora mästerskap.

I montern bredvid står Bodil Sörman från Resia och diskuterar resor för seniorer.

– När du blir äldre kan du givetvis åka på alla sorts resor, men om man kanske blivit själv kan det vara trevligt att färdas i grupp, förklarar Sörman.

Den stora succén just nu har namnet "Fira påsk på Hurtigrutten".

– Vi har ett 20-tal platser, vi släppte den nyligen och redan är sexton bokade, fortsätter Bodil.

Den startar med buss från Skövde arena och sedan blir det flyg till bland annat Oslo och Bergen.

Kommunen gör också reklam för lunch för seniorer på Boken, Solgården, Bagaren och Käpplunda gärde.

I en annan monter berättar Systrarna Odh om sin omsorgsverksamhet. Kort och gott kan man säga att utbudet är stort och besökarna många.