Morgan Nyman AB har funnits i Häggum i tretton år. I nästan lika många år har företaget anordnat en villavagnsmässa där besökarna bjuds in för att se på utbudet och få svar på sina frågor och funderingar.

Många kunder är medelålders som börjar planera för sin pension och kanske funderar på att sälja huset och hitta ett mindre och inte så arbetskrävande boende. Då kan villavagn vara ett alternativ.

Annicka Ekengren och hennes man valde att sälja sin 180 kvadratmeter stora villa i tyrolerstil i Göteborg för att bosätta sig i en 50 kvadratmeter stor villavagn i Smygehuk.

– Man får jättemycket boende för pengarna och tappar inget i bekvämlighet, säger Annicka.

Försäljningen av det stora huset innebar att de fick loss en del pengar samt att de blev av med tidsödande jobb som att måla och snickra. Eftersom de tycker om att resa, gärna med husvagn, slapp de också allt fixande med hjälp att passa huset under tiden de var borta.

Annicka konstaterar att som husägare drar man på sig enormt mycket saker. När 180 kvadrat skulle bytas till 50 blev det till att göra sig av med mycket.

– Att inte äga så mycket känns mentalt befriande och vi får pengar över till annat, säger hon.

En ny villavagn modell mindre kostar från cirka 400 000 kronor. Den lyxigaste året runt-varianten kostar 1, 9 miljoner kronor.

I första hand säljer Morgan Nyman AB villavagnar för semesterboende och företaget är med och utvecklar villavagnsparker runt om i Sverige men man säljer också vagnar för året runt-boende. En del av dem tillverkas i fabriken i Häggum.

– Vi ser att behovet finns, som exempelvis generationsboende och studentboende, säger Morgan Nyman. Företaget hjälper till med att tipsa om entreprenörer för VVS och liknande.

– Vi finns med från idé till färdig produkt, säger Morgan Nyman.