De två killarna har nästan hunnit gå två månader på den första terminen på Ållebergsgymnasiets trätekniska industriprogram när vi möter dem efter ett studiebesök på C&D Snickeri.

De har inte ångrat valet.

Lukas Thorstensson funderade på att välja det tekniska programmet. Men han var inte sugen på att plugga, och gillade tanken på att chanserna är stora att få jobb efter utbildningen.

Jag är uppvuxen med praktiskt jobb, min pappa byggde hus, mina bröder håller också på med praktiska saker, säger Lukas Thorstensson som planerar att välja till kurser i svenska, engelska och matte för att få högskolebehörighet.

Mikael Trönnberg pendlar från Skara till Falköping för att gå utbildningen. Han hade först tänkt välja byggprogrammet på hemmaplan.

Men när vi var på studiebesök på Kinnarps och tittade på utbildningen bestämde jag mig, säger Mikael Trönnberg, som alltid varit intresserad av slöjd.

Jag vill jobba med händerna, jag gillar att börja med en bräda och till slut ha en färdig sak, säger han och fortsätter:

Tiden går långsamt. Jag ser fram emot att jobba.

Två dagar i veckan är det praktisk utbildning på Kinnarps. Första uppgiften har varit att tillverka en pall från grunden med ritning och sedan göra en rad maskinmoment fram till en färdig möbel. Samtidigt utbildas eleverna på olika maskiner. Med maskinkörkort i handen kan de arbeta med maskiner på praktikplatserna.

De båda trivs på utbildningen, och de tror det gäller hela klassen.

Vi har bra gemenskap, och lärarna vill att vi ska kunna mycket, säger Mikael Trönnberg.