Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glass med älgsmak - så tyckte tidningens testpanel

Glass för hundar, ja visst finns det det och varför inte? Lite kallt smakar gott även i en hundmun en varm dag. Vi lät redaktionshunden Saga testa smakerna.

– Även hundar tycker om att äta något svalkande när det är varmt. Det ser man på deras kroppsspråk, de viftar på svansen och kan dregla, säger Maria Jansson som tillsammans med Jan Sandberg äger Arken Zoo i Skövde.

Vi tog med redaktionshunden Saga till butikens frysdisk för att låta henne testa de olika sorterna.

Tre smaker finns att välja på; lever, lax och älg. Leverglassen var slut för dagen så Saga fick nöja sig med att testa älgglassen och laxglassen. Saga är lite blyg av sig och var kanske inte riktigt bekväm med att vara i fokus bland sladdar kamerastativ, och andra besökare.

Försiktigt nosade hon av båda sorterna men sedan var det faktiskt älgglassen som hon fastnade för. Fem tassar av fem.

Maria Jansson kuppade tidningens reporter Börje Andersson och utmanade honom på ett smakprov. Börje brukar inte vara den som bangar för utmaningar och tog sig an köttglassen med skeden i högsta hugg.

Efter några eftertänksamma smackande och illa grimaser sammanfattade vår reporter smakprovet så här: –Ja, jag kommer inte att ligga sömnlös om jag inte får smaka den igen. Den går att äta - om du lever i en öken i 40 dagar och inte har något att välja på, säger han.