Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så tycker partierna om SM–veckan till Skövde – Billingeprojektet i fokus

 
Billingeprojektet i Skövde
Visa alla artiklar

Robert Alvarsson har skickat in en fråga till politikerna där han undrar om partierna kan lova att söka SM-veckan under nästa mandatperiod. Såhär svarar de.

På frågan om partierna kan lova att ansöka till SM-veckan är svaret olika. Ett grundkrav för att detta ska göras är att alla förutsättningar för att kunna arrangera SM-veckan finns, enligt partierna.

"Det är inget vi som parti aktivt kommer att söka men om/när alla förutsättningar för SM-veckan finns i Skövde kommer vi inte vara emot att söka", skriver Garbyjel Blom (V).

"Billingeprojektet öppnar nya möjligheter", skriver Ulrica Johansson (C).

"I nuläget finns det inte tillräckligt med anläggningar för att genomföra SM veckan i Skövde kommun. Vi ser självklart positivt till evenemanget i framtiden om förutsättningar finns för genomförand", skriver Maria Hjärtqvist (S).

Från Kristdemokraterna, Liberalerna och Moderaterna är svaren mer positiva kring en ansökan. Kristdemokraterna och Liberalerna svarar ja på frågan om man kan lova något sådant.

"Ja om vi i tid bli klara med alla delar i Billingeprojektet för att kunna ansöka", skriver Marianne Gustafsson (KD)

"När Billingeprojektet står klart finns alla möjligheter", skriver Ulla-Britt Hagström (L)

"Vi har en ambition att Skövde ska söka SM-veckan vinter när förutsättningarna är på plats. Arbetet med Nya Billingen har påbörjats, så det är inte orealistiskt att hinna söka under nästa mandatperiod men det är inget jag vågar lova", skriver Bernt Mårtensson (M).

Har du någon fråga du vill ta upp? Tveka inte att höra av dig till politikerna HÄR.