Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska Skaraborg bli tryggare

Sverige har i dag det lägsta antalet poliser sedan 2009. Det beror enligt moderaterna på att många poliser väljer att lämna yrket i förtid, samtidigt som hundratals platser stor tomma på polisutbildningen. – Alla partier vill ha fler poliser, men de blir färre. Därför har vi skapat vår trygghetsplan säger Anders G Johansson (M).

En en annan sak som drabbar de mindre kommunerna är dödsskjutningarna i utsatta områden runt storstäderna.

– När resurserna omfördelas riskerar kommuner i Skaraborg att få svårare att hantera med mängdbrottslighet, tillgreppsbrott eller inbrottsstölder. De är inte de allvarligaste, men de drabbar allmänheten hårt, menar moderaterna.

Här är deras åtgärdsplan:

• Resurser för fler polisanställda i Västra Götaland. Moderaterna vill se en förstärkning på 10 000 personer och för Västra Götaland skulle det innebära en förstärkning på 1 630 nya tjänster.

• Åtgärder för fler till polisyrket och få fler att vara kvar. Bland annat vill partiet vill möjliggöra en höjning av medellönen med 3 000 kronor i månaden.

• Ordningsvakter ska få tjänstgöra i hela kommunen. Det skulle underlätta för att stoppa ordningsproblem på offentliga platser.

• Nationellt förbud för tiggeri. Dessa utsatta personer ska istället hjälpas med åtgärder i hemlandet.

• Trygghetskameror på brottsutsatta platser. Här handlar det om bevakning av centrala platser på olika håll i kommunerna.

• Sammanlagda paragraf 3-områden. Områden där ordningsvakter kan verka.

Läs Så ska kriminaliteten minskas