Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så här ska rummen på Billingehus se ut

 
Billingeprojektet i Skövde
Visa alla artiklar

Nu är det klart hur rummen på Billingehus ska se ut efter den planerade renoveringen. Titta in på provrum 108 du också.

– I hotellbranschen renoverar man alltid ett provrum först. Då har man möjligheten att finjustera saker och försäkra sig om att allt blir som man har tänkt sig, säger Katrin Kangas, hotellchef på First Hotel Billingehus.

Billingehus invigdes 1970. Då hade hotellet 54 rum. Sedan dess har det byggts ut vid två tillfällen och renoverats vid ytterligare ett par.

I dag har hotellet 241 rum och står inför en stor renovering i samband med det stora och planerade Billingeprojektet, berättar Katrin Kangas.

Går allt i lås ska hotellet stå färdigrenoverat under 2020.

En projektgrupp med hotellkedjans vd Stephen Meinich Bache i spetsen, och med säte i Oslo, har arbetat med utformningen av rummen och i maj stod provrum 108 klart.

Bakom dörren till rum 108 döljer sig nu ett ganska sobert rum med ekparkett, färgsatt i naturnära toner som grått och rödbrunt och med inslag av skinn.

– Jag vågar inte svara på om alla rum kommer ha exakt likadan inredning. Kanske blir det några varianter på det här. Men hotellet ligger på ett berg och projektgruppen har försökt anknyta till destinationen när de arbetat med inredningen, säger hon.

Att det här rummet är ett familjerum märks inte förrän Katrin Kangas med några enkla rörelser fäller ut två redan bäddade sängar från väggen.

Dörrarna till korridoren och badrummet harmonierar färgskalan i rummet och man kan, tack vare färgen, luras tro att de är nya.

– Jag vet, men det är de inte. Det är faktiskt originaldörrarna, påpekar hotellchefen.

Dusch- och toalettrummet är relativt luftigt, med gråspräcklig klinker på golvet som påminner om sten och vitt kakel på väggarna.

– Vi är supernöjda med både helhet och detaljer. Och våra gäster som bott här efter renoveringen säger samma sak, uppger Katrin Kangas.

När ska renoveringen av övriga rum dra igång?

– I höst hoppas vi. Projektgruppens och våra synpunkter ska först bara dras en vända till med arkitekten.

Renoveringen ska ske i etapper. Vilka man börjar med är inte klart ännu, men hotellets verksamhet ska rulla på som vanligt under tiden, tillägger hon.