Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så har coronaviruset ändrat vårt beteende

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Coronaviruset har fått många att ändra sin livsstil. En undersökning visar att närmare två av tio svenskar har bunkrat varor till följd av smittan och fler avstår från att resa.

Två av tre svenskar har avstått från att resa och träffa andra människor som en följd av coronasmittan, visar en Ipsosundersökning som Dagens Nyheter låtit göra. Lika många har undvikit att ge sig ut i kollektivtrafiken. Drygt fyra av tio har också arbetat hemma för att undvika smittspridning.

Enkätundersökningen, som gjordes 19–23 mars och omfattar tusen personer, visar också att 18 procent har bunkrat livsmedel, hygien- eller hushållsartiklar. Av dem uppger drygt en tredjedel att de har gjort det för att slippa ge sig ut och riskera att bli smittade.

Även farhågor för att bli satt i hemkarantän (26 procent) och risken att produkter kommer att ta slut i affären (21 procent) anges som skäl för att bunkra varor.

Drygt fyra av tio bedömer att privatekonomin kan bli lidande av coronasmittan. Och var fjärde tror att de kan få problem med jobb.

TT