För ett år sedan började gänget jobba för att få upp en rejäl actionpark i Skövde. En plats där personer med intressen som skateboarding, BMX, inlines eller parkour kan samlas och nära sina intressen. När SN möter upp med föreningen Skövde Actionpark våren 2015 har de tagit fram proffsiga konceptplanscher och hoppas ha en park uppe tidigast hösten 2016, senast ett par år senare.

– Den slutgiltiga kostnaden beräknas ligga runt tio miljoner och det vi väntar på nu är att kommunen ska komma fram med en avsiktsförklaring, säger skejtaren och styrelsemedlemmen Mats Dahlstedt.

Tillsammans med styrelsekollegorna Maya Linvall, Oscar Larsson, Bjarne Bergström och Kevin Arthursson kan han nu alltså bara hålla tummarna för att kommunen beslutar om att pengar finns för att få upp parken så snart som möjligt.

– Tidigare hade vi ingen kostnadsbild eller bra uppfattning om hur det hela skulle gå till. Nu har vi däremot fått pengar för att låta två killar från skateföreningen Bryggeriet i Malmö konsulta och ta fram en konceptplansch, som nu ligger på bordet framför oss.

Bryggeriet är på många vis en förebild för föreningar som Skövde Actionpark, vilket inte är konstigt med tanke på att de själva har en stor park och även ett skategymnasium. Förutom intressen på egen mark hjälper de andra att bygga parker.

– Nu ska vi sprida den här konceptplanschen så gott det går och försöka få sponsorer. När vi fått ihop tillräckligt med pengar för att täcka en del av kostnaden kan kommunen komma in och täcka resten.

– Vi vill vara noga med att det här bara är en konceptplansch, så ingen tror att det är skrivet i sten än. Något vi däremot kan säga är att vi vill ha en väldigt grön park. På många platser är det mycket betong och då är det lätt för folk att få en dålig känsla när de hör ordet Actionpark. Men vi vill skapa en bra parkmiljö där både åkare och åskådare får bra känsla, säger Bjarne.