Det var i fredags som efter att Skaraledningen tagit med sitt lag in i omklädningsrummet.

Anledningen till vad som egentligen hände vid sidan av planen går isär och utreds just nu av Skövde HF som på söndagens styrelsemöte tog upp händelsen.

- Vi bestämde att jag och Mia Nyman, ungdomsansvarig i klubben, ska ha ett möte med de inblandade på torsdag, säger Anders Löfvenborg.

Han vill inte gå händelserna i förväg utan menar i stället att ledarna ska få ge sin bild av vad som hände.

Har ni någon uppfattning om vad som hänt?

- Vi har inte fått någon klar bild. Vi har pratat med några och folk har olika uppfattningar om vad som har hänt. Folk hänvisar till Facebook där det skrivs en del, men jag vill prata med de inblandade först.

Har ni pratat med de berörda?

- Varje kväll har varit bokad så torsdag är den första lämpliga tiden vi kunde hitta. Innan dess vill jag inte säga någonting eller uttala mig om att det är bra eller dåligt.

Fast en sådan här händelse kan väl inte vara bra för vare sig Skövde HF eller Skara HF?

- Nej, bra är det inte och vi har bestämt att vi ska reda ut det här och sen se om vi ska vidta åtgärder. Jag kan inte gå på hörsägen.

Hur ser du generellt på att ledare från ungdomslag hamnar i en sådan här situation?

- Det är tråkigt att det blir så och att matchen bryts. Då får man utgå från att något har gått överstyr. Hur och varför är svårt att säga. Vi stöttar inga såna beslut i Skövde HF. Vi vill att matcherna ska spelas och att man ska vara överens och acceptera domarnas och sekretariatets beslut. Handboll ska vara roligt.

Löfvenborg säger att klubben får göra en bedömning och se vad åtgärderna blir efter torsdagens möte.

- Vi har klara direktiv om hur man ska agera som ungdomsledare, spelare och förälder. Bryter man mot det så måste det finnas en sanktion mot det. Vi kan inte acceptera att man inte följer den policyn och de normer som finns i föreningen. Gör man inte det kan man söka sig till en annan förening.

Kan ledaren åka ut?

- Det vill jag inte säga någonting om. Vi vill låta den interna utredningen bli klar innan vi uttalar oss, säger Löfvenborg.

Enligt ska även Västergötlands handbollsförbund utreda ärendet.

- Vi måste givetvis utreda det för det är högst beklagligt och sådant som man inte tror ska hända inom ungdomshandboll, säger Jenny Granström på Västergötlands handbollförbund till SLA.

Skara HF:s ordförande Stefan Jern berättar att även Skara utrett händelsen internt och att styrelsen "skaffat sig en bra uppfattning om situationen".

- Vi har intervjuat flera personer runt omkring och har utifrån det här lämnat en rapport till förbundet och inväntar nu deras återkoppling. Vi agerar inte mer.

Kan det bli tal om att er ledare får lämna sitt uppdrag?

- Nej, det ser jag inte i detta läget.

Anser ni då att ledaren i fråga inte har gjort fel?

- Jag vill inte kommentera det. Det finns olika synpunkter på detta och oavsett ledarnas färg på tröjorna, oavsett om det är Kärra, Alingsås eller något annat lag, så är såna här händelser tråkiga. Oavsett vem som har gjort vad. Både ledare och tränare ska vara förebilder och det finns bara två förlorare i ett sånt här läge, avslutar Jern.