Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S: Vi slutar aldrig kämpa för jämställda löner

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Den styrande minoriteten i Skövde lever inte upp till den lönepolitik som kommunfullmäktige beslutat. Det menar den socialdemokratiska oppositionen i fullmäktige.

Under senaste kommunfullmäktigemötet i Skövde uppstod en debatt kring kommunens årsredovisning. Orsaken var att vi lyfte det faktum att löneöversynen för 2019 visade att män hade haft en bättre löneutveckling än kvinnor under året med 3 respektive 2,6 procent.

Detta är en fullständigt oacceptabelt av flera skäl, inte minst att vi tagit beslut om att utradera oegentliga löneskillnader. Vi kan inte hävda att vi är en modern och attraktiv arbetsgivare när vi inte förmår att utjämna de löneskillnader som finns mellan män och kvinnor utan tvärtom istället utökar dem.

Döm då om vår förvåning när en ledamot för KD faktiskt gick upp och försvarade denna utveckling med argumentet att män skulle ha ”högre utbildningar och längre erfarenhet”. Detta är naturligtvis kvalificerat trams och vi kan inte annat än beklaga att det fortfarande förekommer den typen av reaktionär retorik i en sådan viktig fråga. Den styrande minoriteten i Skövde lever uppenbart inte upp till den lönepolitik som kommunfullmäktige beslutat. För oss är detta dock en högt prioriterad fråga och vi kommer aldrig sluta kämpa för kvinnors rätt till rättvisa löner.

Den socialdemokratiska fullmäktigegruppen i Skövde genom

Johan Ask (S), oppositionsråd.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel