Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S i Falköping vill se Bergman som nytt kommunalråd

Socialdemokraterna i Falköping nominerar Ingvor Bergman till rollen som kommunalråd efter Dan Gabrielsson. Det presenteras under den pressinformation som hålls just nu.

Dan Gabrielsson meddelade för två veckor sedan att han avgår som kommunstyrelsens ordförande i Falköping. Detta efter den turbulens som uppstått i samband med en polisanmälan om ofredande (som senare lagts ner) och en rad andra anklagelser om olämpligt beteende som kommit in till fackförbundet Vision från anställda inom kommunen.

Centern och Kristdemokraterna i Falköping har meddelat att de sätter det drygt tio år långa majoritetssamarbetet med Socialdemokraterna på spel, om Gabrielsson skulle sitta kvar som kommunalråd.

Det ledde till att Socialdemokratiska företrädare uppmanade honom att lämna, för att rädda samarbetet.

– Varför ska jag hålla på när jag inte har partiet med mig längre?

I samband med kommunfullmäktigesammanträdet på måndag kommer han att lämna in sin formella avskedsansökan.

Frågan har nu varit – vem blir hans ersättare?

På den presskonferens som just nu hålla i Falköping kom svaret: Socialdemokraterna kommer att nominera Ingvor Bergman som nytt kommunalråd. Det sker vid kommunfullmäktiges sammanträde på måndag kväll.

Denna text kommer att uppdateras.