Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S: Äntligen är bandybanan en del av Billingens fritidsområdet

Tre år efter att avtalet om Bilingeprojektet skrevs på har Billingens isbana kommit in som en del av projektet. Det uppskattar den socialdemokratiska fullmäktigegruppen i Skövde.

När en majoritet av Skövdes förtroendevalda i kommunfullmäktige skrev avtal med hotellet hade det på många sätt för lite fokus på Skövdebornas gemensamma fantastiska tillgång som finns på Billingen. Istället för att koncentrera sig på hur Billingens fritidsområde på bästa sätt ska kunna användas av och utvecklas för Skövdeborna och besökare låg fokus på att gå en privat näringsidkares krav till mötes för att rädda dennes verksamhet. Det handlade då om på tok för stora och dyra konstsnöspår och en enorm utbyggnad av slalombacken. Att involvera bandyplanen i denna utvecklingen var inte intressant för hotellägaren och därmed inte heller för de styrande i Skövde.

Socialdemokraterna krävde en återremiss av avtalsärendet i Kommunfullmäktige för att bland annat få med bandyplanen i planerna men utan resultat.

Nu, tre år senare, kan vi konstatera att vår synpunkt tagits tillvara och att det nu avsätts pengar ur projektbudgeten till tak över bandybanan. Billingen är och ska vara en oas och en tillgång för Skövdeborna och Skövdes föreningar.

Socialdemokratiska fullmäktigegruppen i Skövde, genom gruppledare Maria Hjärtqvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel