Mängder av människor kom till Coop i Skara när Arn Racing arrangerade Coop Citydrift. Motortävlingen i drifting hölls på en del av varuhusets parkering, där man byggt upp en tillfällig bana av betongblock.

Bilarna tävlade i par i tävlingen, där en bil körde först och den jagande bilen så tätt inpå som möjligt. Förstabilen strävade efter att ligga så nära muren som möjligt. Tävlingen är inte på tid, utan det sker en bedömning av tre domare.

En av förarna var Alexander Kvist som bor i Vänersborg men ursprungligen kommer från Skövde. Han uppskattade som många andra placeringen av tävlingsbanan.

Det är en väldigt rolig och annorlunda tävling. För en gångs skull kommer vi in i en stad istället för att vara långtbort någonstans dit ingen kommer, sa han.

Alexander Kvist säger att han gillar konceptet att tävla i motorsport utan tid, men med stil och finess. Han var också mycket nöjd med arrangemanget.

Superbra, de har fått till det jättebra. Det är det här sporten behöver, sa han.

I den stora publiken fanns Filip Juhlin, Rickard Nordvall och Andreas Axfjord, som hade rest från Tjörn till arrangemanget.

Det händer inte så ofta att det är stora motorsportsevent i Västsverige, sa Rickard Nordvall.

De tre sysslar inte själva med drifting, men har ett starkt intresse för bilar. Det går igen hos besökaren My Sjöstrand, som var där med fyraåriga sonen Alwin.

Vi är en motorsportsfamilj, vi har raggarbil själva, sa hon.

Sebastian Abelsson i Arn Racing var mycket nöjd med att kunna förlägga tävlingen på Coops parkering.

Det är jätteroligt att göra det på en sådan här tillfällig bana. När man är van vid de stora fasta racingbanorna blir det här helt annorlunda. Förarna tycker att det är roligt att göra något annat. Det blir mer kompakt och inte samma höga hastigheter men tekniskt på ett annat sätt och framförallt en show. Drifting är en publiksport. Vi gör det här för publiken, sa han.