Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rosengrens övergång utreddes – förbundets svar: "Systemen har krånglat"

Tobias Rosengrens övergång till IFK Skövde anmäldes till förbundet av IF Hallby efter att Rosengrens namn inte längre fanns registrerat på förbundets övergångslista. Senare under onsdagseftermiddagen meddelade förbundet att det handlade om ett tekniskt fel. – Vårt transfersystem är helt automatiskt. I detta fallet har systemen krånglat, säger Adam Engström, tävlingschef på Svenska handbollförbundet, till Aftonbladet.

För ett par veckor sedan stod det klart att IFK Skövde värvat in Tobias Rosengren. Skador på Christopher Hedberg och Erik Sääf utgjorde ett problem på högersexan som IFK Skövde genom ett korttidskontrakt med Rosengren löste.

Sedan dess har Rosengren deltagit i IFK Skövdes två första matcher för säsongen, men under onsdagen ställdes frågor kring övergångens giltighet.

Rosengrens namn fanns nämligen inte längre registrerat på Svenska handbollförbundets hemsidas lista över aktuella övergångar.

Enligt Aftonbladet hade IF Hallby – som IFK Skövde besegrade i den senaste matchen – anmält IFK Skövde till förbundet.

– Vi har ju lämnat in vår redogörelse över hur vi ser på saken. Vi tycker att vi har registrerat han på ett riktigt sätt och att vi har betalat det vi ska betala. Vi har en annan uppfattning än Hallby, sa Nyström till Skövde Nyheter.

"Tekniska problem"

I Aftonbladets artikel hänvisade Nyström till att "två av varandra oberoende journalister i Skövde har också sett namnet". Där ingår Skövde Nyheter som via den registreringen kunde bekräfta Rosengrens övergång till IFK Skövde.

– Det är det vi har hävdat. Vi har registrerat, vi har betalat och den har varit uppe som klar registrerad övergång på Svenska handbollförbundets sida. Det har både ni, SLA och jag också sett. Sedan får förbundet svara på varför den inte ligger där längre. Men när en övergång ligger där så är den ju i mina ögon klar.

Med facit i hand är det även så den har varit. Under onsdagen diskuterades ärendet av tävlingskommittén (TK) och kunde senare under onsdagseftermiddagen meddela att IFK Skövde inte har gjort något fel.

– På grund av tekniska problem i Svenska handbollförbundets administrativa system har det blivit fel. Vårt transfersystem är helt automatiskt. I detta fallet har systemen krånglat, säger Adam Engström, tävlingschef på Svenska handbollförbundet, till Aftonbladet.

– Alla moment är gjorda, men inte kopplade till samma ärende rent tekniskt. Utredningen visade att övergången hade startat, att Hammarby godkänt den och att IFK Skövde hade betalat övergångsavgiften.