Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisens nya uppgifter: SD-politiker i buss inte beskjuten

På måndagen kom uppgifter om att en riksdagspolitiker för Sverigedemokraterna skulle ha utsatts för en skottlossning i samband med en bussresa i Skaraborg i helgen. Senare på kvällen meddelade polisen att så inte var fallet.

I ett tidigare skede på måndagen skrev polisen på sin hemsida att det var en SD-politiker färdandes i en buss som blev beskjuten natten mot söndagen.

– Det är en av våra skyddspersoner som tillhör den centrala statsledningen, uppgav Gabriel Wernstedt, pressekreterare på Säkerhetspolisen, till GT.se i en intervju.

Polisen var först mycket förtegen om händelsen. Men enligt uppgift skulle en bil under natten till söndagen ha kört om bussen i fråga och i samband med detta ska någon form av vapen ha tagits fram och avlossats. Varken politikern eller någon annan person skadades.

Senare på måndagskvällen kom nya uppgifter från polishåll.

”Från en förbipasserande bil avlossades någon form av vapen i luften. Det var inga skarpa skott och fordonet träffades inte”, skriver man på egna hemsidan.

Det har hittills inte framkommit några uppgifter om vilken politiker det handlar om, men händelsen ska ha ägt rum i Töreboda kommun.

”Polisens bedömning är att det i nuläget inte finns något som tyder på att händelsen har med riksdagsledamoten kandidatur att göra”, skriver polisen vidare.

Åtminstone inledningsvis var det Säkerhetspolisen, Säpo, som skötte utredningen.