Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Riddarspel och lådbilsrace under travveckan

I år blir det en större travvecka i Skara, med flera små och minst en stor aktivitet om dagen. – Målet är att det ska vara en återkommande koncept, som tennisveckan, säger Peter Gustavsson på Mega.

Peter beskriver det som att de smygstartade med travveckan förra sommaren, för att nu ta den till nästa nivå.

– Vi har Sommarkvällen, Sommarland Live och travet som en bra bas. Nu har vi fyllt på under de andra dagarna också, säger Peter.

Läs mer: Samlad satsning kring 50:e Stochampionatet

Travveckan pågår från och med måndagen den 16 juli till och med söndagen den 22 juli. Förutom loppen på Axevalla travbana finns det gott om punkter på programmet och den officiella starten sker på tisdagen.

– På kvällen där är det kick-off för hela veckan, på Jula-hotellet. Då ska vi ha travkamp med fotbollstema, där travprofiler tävlar.

Tio profiler ska bland annat köra bumperball och prickskytte. Det är också allsång och underhållning.

Riddare och Sommarkväll

På onsdagseftermiddagen är det tornerspel i Fornbyn, med Skara Hästland och riddare från Infensus medeltidsförening.

– Det blir kanon. Det blev klart nyss så vi fick ändra om i programmet, eftersom vi så gärna ville ha med det. Tidigare på dagen ska riddarna vara ute på stan i Skara, för att marknadsföra spelen.

På kvällen är det Sommarkvällar i Skara vid Djäknescenen, där det även kommer att vara tivoli från tisdag till söndag.

Lådbilsrace med konferencier

På torsdagen kan man göra sin egen käpphäst i Fornbyn, det är lådbilsrace över Järnvägsgatan och på kvällen konserter på Sommarland Live. Lådbilsracet är en del av sommarlovsprogrammet, som även innehåller en lådbilsworkshop på tisdagen där barnen får bygga sin bil tillsammans med det lokala byggföretaget NLE.

– Fler får gärna anmäla sig till lådbilsworkshoppen och racet. Vi har några bilar som kommer att köra men det finns plats för fler.

Anmälningarna tas emot via Peters mail, som finns på Megas hemsida.

Nära hundratusen besökare

Fredagen är den dag då de flesta kommer till Skara, utifrån. En av aktiviteterna i stan då är Välviljans barnkalas vid Djäknescenen, där det även är sommarshow med 2njoy. Enligt Peter lockar veckan vanligtvis 90 000 besökare, med Sommarland och travet på Axevalla.

– Målsättningen är att bredda travveckan, för att bli Sveriges största trav- och familjefest.

Han vill ge en eloge till kommunen för att de tillåter så många aktiviteter runt Djäknescenen och även till Sparbanken Skaraborg som gör det hela möjligt. I stort sett alla aktiviteter kring de större programpunkterna är gratis. Det finns också en sista punkt som Peter vill lyfta fram.

– Vi bjuder ju på travfika på lördagen, när det är V75, för de som cyklar mellan Skara och Axevalla. Det är ett depåstopp på cykelvägen förbi Brunnsbo där vi bjuder på saft och bulle, säger Peter Gustavsson, samordnare på Mega.

Klicka här för att se hela programmet för travveckan i Skara.