Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Replik: S svarar SD – ”Hedrad att mitt budskap nått ända upp till Stockholm”

Replik till Thomas Morell och Magnus Persson SD 24/3.

Jag känner mig hedrad att mitt budskap nått ända upp till Stockholm då svaret kommer från två riksdagsledamöter, men det blir faktiskt smått parodiskt när ni anklagar mig för pajkastning för att sedan leverera en veritabel uppsjö av anklagelser emot mig och Socialdemokraterna. Jag kan inte annat än att uppmana till en sansad och saklig debatt.

Att det sedan är just SD som vill ikläda sig rollen som försvarare av löntagare och arbetsmiljö är direkt löjeväckande; SD har i riksdagen konsekvent röstat emot förbättringar för den gruppen ni hävdar att ni representerar och ni borde uppvisa tillräcklig integritet för att stå upp för det.

Till skillnad från Sverigedemokraterna - som bland annat föreslagit att de regionala skyddsombuden ska avskaffas- vill Socialdemokraterna istället stärka deras möjligheter att kunna utföra sitt viktiga arbete.

De ska kunna agera även på arbetsplatser som inte har något kollektivavtal.

Att ge exempel på där Sverigedemokraterna röstat emot löntagares rättigheter är inte svårt:

Nej till skatteavdrag för fackföreningsavgift

Nej till nollvision mot dödsolyckor i arbetslivet

Nej till förstärkt arbetslivsforskning

Nej till rätt till heltid

Nej till reglering av visstidsanställningar

Nej till barnomsorg på obekväm arbetstid

Nej till höjt barnbidrag

Det här är bara ett axplock som visar var Sverigedemokraterna står i dessa frågor.

Att sedan börja diskutera annat än det sakfrågan gäller är ett lika vanligt som lätt genomskådat knep från SD vilka gärna försöker flytta fokus från områden de inte behärskar till ett område de tror sig veta allt om.

Regeringen har givetvis också sett utvecklingen i samhället och har genom 34- punktsprogrammet flyttat fram positionerna gentemot den organiserade brottsligheten med bland annat fler poliser, fler verktyg i brottsbekämpningen, hårdare straffpåföljder och brottsförebyggande åtgärder.

Att enbart jobba reaktivt löser inte de samhällsproblem vi står inför. Kriminalitet har nästan alltid sitt ursprung i fattigdom och utanförskap. Kommer vi inte tillrätta med dessa problem så spelar det inte någon roll om vi har hundratusentals poliser, övervakningskameror eller dödsstraff.

Vad har Sverigedemokraterna för förslag på förebyggande åtgärder, som inte innebär att grupper ställs emot varandra?

Joakim Nord, Socialdemokraterna i Skövde

Läs tidigare insändare i replikskiftet:

Debatt: ”Hur kan de solidariska värderingar du kanske fått via modersmjölken helt ha försvunnit?”

Debatt: S har svikit arbetarna och svenska folket

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel