Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekordmånga hittar ut i Skövde: ”Mer än dubblat det”

Hittaut i Skövde kom tillbaka den 1 maj efter några års uppehåll. Under sommaren har det blivit en succé med rekordmånga som varit ute och letat checkpoints .

I juli hade 2500 personer registrerat Hittaut-checkpoints i Skövde. Nu i augusti är det över 3000 personer som registrerat checkpoints i Hittaut, en form av enklare orientering. Det är ett rekordstort intresse, som kanske har att göra med att fler hållit sig hemmavid på semestern och att intresset för friluftsliv ökat.

– När vi nu gjorde en nystart satte vi en målsättning på 1500 personer, det var i nivå med det högsta antalet deltagare vi haft tidigare år. Nu har vi mer än dubblat det. Det känns helt fantastiskt att så många nyttjat möjligheten, säger Lotta Stigsdotter, destinationsutvecklare på Next Skövde, i ett pressmeddelande

Nu finns 100 checkpoints att leta upp i Skövde, stolpar med rosa hittaut-dekal och en bokstavskod som finns utmärkta på en karta som finns både i pappersformat och i en mobilapp. Hittaut fortsätter till den 30 september.

Läs mer: Hittaut - rekordpopulärt i Skövde: ”När man väl börjat är det svårt att sluta”