Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politikerna höll budgetmöte på en yachtclub – kostade över en halv miljon

När regionfullmäktige skulle ha sitt budgetmöte i juni valde man att sammanträda på lyxiga Stenungsundsbaden Yacht Club. Notan: 640 000 kronor. - Det är en stor samling och då kostar det mycket pengar, säger Magnus Berntsson (KD), som är ordförande i regionfullmäktige.

Det var det årliga budgetsammanträdet som var anledningen till att regionfullmäktige spenderade två dagar på Stenungsund Yacht Club i juni.

- Vår lokal i Vänersborg är så utdömd att den håller på att rivas och vi har fått lösa det genom att ha fullmäktigemöten på andra ställen. Vi har testat lite olika ställen men det är inte så många konferensanläggningar som är så stora att de klarar vad vi behöver med hotell, tillräckligt med teknik och tillräckligt med grupprum och sådana saker. Vi var väldigt nöjda med Stenungsund, allting fungerade väldigt bra. Det är ett tvådagarsmöte med många i talarstolen så det måste vara tillräckligt stort i salen, säger kristdemokraten Magnus Berntsson som är ordförande i regionfullmäktige,

Notan för sammanträdet - med mat, logi och allting annat - landade på 639 406 kronor. Notan bekostas av skattebetalarna i Västra Götaland.

- Jag har inte sett notan. Men vad jag har fått svar om så är det jämförbart med budgetmötet som vi hade året innan. Då var vi i Göteborg och Lindholmens Science Park.

Magnus Berntsson förklarar att den stora anledningen till att det kostar mycket pengar är att budgetsammanträdet samlar många personer under två dagar.

- Det är 149 ledamöter, 100 ersättare och ett antal tjänstemän. Just budgetmöten blir också alltid dyrare för då är det övernattning. Det är en stor samling och då kostar det mycket pengar. Vi vill helst ha en egen bra lokal och har inte önskat att ha det så här, men vi försöker lösa saker på bästa sätt och är absolut kostnadsberäknande.

Fanns det inga billigare alternativ?

- Det är inte så många ställen som är möjliga för oss att vara på och det är också mycket som är uppbokat. Men vi har plockat bort en del ställen från vår lista som varit för dyra. Men vi är nöjda med Stenungsund. Det här är det viktigaste beslutet vi fattar varje år och det är viktigt att göra det under rätt former. Det får inte vara praktiska bekymmer i väg för att vi ska kunna fatta rätt beslut.

Om regionfullmäktige återkommer till Stenungsund Yacht Club framöver återstår att se. Men klart är att de kommer att få fortsätta hålla sina sammanträden i olika lokaler ett tag till.

- Det kommer att bli en egen lokal i Vänersborg framöver, men jag kan idag inte ge någon prognos på när det blir. Vi jobbar på tillsammans med kommunen i Vänersborg, men vi har inte bestämt än vilken väg vi vill gå vidare på. Därför kan jag inte ge något svar på när det blir klart, men det kommer att ta några år, säger Magnus Berntsson.

LÄS OCKSÅ: Kostsamt kringresande för politiker

LÄS OCKSÅ: Förslag - låt regionfullmäktige fortsätta turnera

LÄS OCKSÅ: Mögelskada tar regionpolitiker till Skaraborg