Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regeringen höjer bidrag för barnfamiljer

Regeringen inför ett tillfälligt bidrag till barnfamiljer som har bostadsbidrag. Bidraget motsvarar 25 procent av storleken på bostadsbidraget. En barnfamilj kan därmed få upp emot 1 325 kronor mer per månad i tilläggsbidrag.

Bostadsbidraget är behovsprövat och riktar sig mot dem med svag ekonomi, ofta barnfamiljer, som redan har bostadsbidrag.

– För barnfamiljer som lever på små marginaler behövs inte mycket för att ekonomin inte ska gå ihop, säger socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S).

Bidraget gäller från den 1 juli och året ut. Av de som omfattas är sex av tio ensamstående mammor, enligt regeringen.

– Det är en träffsäker åtgärd för att nå hushåll med svag ekonomi, säger Shekarabi.

Förlaget bygger på en uppgörelse mellan regeringen och samarbetspartierna C och L. Totalt kostar det 560 miljoner kronor, enligt bostadsminister Per Bolund (MP). Familjer som redan har bostadsbidrag får bidraget utan att behöva göra en särskild ansökan.

Per Bolund säger att regeringen tittar på fler åtgärder på bostadsmarknaden under coronakrisen, när människor riskerar att få svårt att betala hyran.

– Vi behöver titta på åtgärder för att förhindra vräkningar, säger han till TT.

Förslag väntas "i närtid", enligt Bolund.