Det fanns en tid när publiken behövde komma i tid till hallen för att vara säker på att få plats. Så är det inte längre. Mot Malmö kom endast 1 073 personer till Arena Skövde som tar över 2 500.

– Klart man önskar att vi hade över 2 000 varje match, men det känns som det var en evighet sen. Det var när tabellen var omvänd, när vi var ett topplag. Det är alltid lätt att stödja ett lag i medgång. I kväll kan även vädret ha gjort att några stannade hemma. I dag kan du ju följa matcher hemifrån via tv:n eller livescore, det kan också påverka publiksiffrorna, säger Kristian Svensson.

När Arena Skövde, som invigdes 2002, är halvfull försvinner stämningen och det är mest musiken som hörs.

– Det är ingen jätterolig handbollsarena, publiken kommer långt ifrån. I de nya arenorna sitter publiken tajtare.

Senast IFK Skövde hade så här få åskådare på en hemmamatch i seriesammanhang var i sista omgången i våras, då 842 kom för att se mötet med Aranäs.

Kristian Svensson fyller 37 år i maj nästa år och kontraktet går ut efter säsongen, men han har inga planer på att byta planen mot läktaren än på ett tag.

– Jag tycker fortfarande att det är bland det roligaste som finns. Sen gäller det att få ihop livet utanför handbollen. Men hade det bara varit upp till mig hade jag gärna fortsatt. Vi får se vad föreningen tycker. Vi har inte pratat om det än.

Matchen förlorade IFK Skövde med 32–37 och det var lagets fjärde raka förlust i Handbollsligan.

IFK Skövdes publiksiffror den här säsongen:

Ricoh 1 331

Hammarby 1 407

Redbergslid 1 521

Guif 1 218

Helsingborg 1 618

Sävehof 2 328 (fri entré)

Malmö 1 073