Det är Business Sweden och Business Region Skaraborg som meddelar att man på fredag kommer att teckna avtal om samverkan för att attrahera internationella företag till Skaraborg. Vid mötet medverkar kommunalråd och oppositionsråd i Skaraborg.

Det är Skaraborgs 15 kommuner som gemensamt valt att starta upp tillväxtorganisationen Business Region Skaraborg, vars syfte är att arbeta med investeringsfrämjande åtgärder och attrahera kompetens till Skaraborg.

Samarbetsavtalet med Business Sweden syftar till "en effektiv samverkan mellan lokal, regional och nationell nivå som ska stärka det investeringsfrämjande arbetet".

- Business Sweden är glad att gå in i ett fördjupat samarbete med Skaraborg, som möjliggör internationell marknadsföring av Skaraborgs styrkeområden och förhoppning om spännande investeringar i till exempel gaming och automotive, säger Francisca Herodes i ett pressmeddelande.

Gaming är givetvis jobb inom spelindustrin, automotive är jobb inom fordonsindustrin.

Business Region Skaraborg ska både arbeta med uppsökande verksamhet men också med marknadsföring av Skaraborgs strategiska branscher och gemensamt med kommunerna mobilisera för att effektivare kunna möta etableringsförfrågningar.

Läs mer: Klart för projekt som ska locka jobb till Skaraborg

Som vi tidigare berättat har projektet listat fem områden där Skaraborg anses starka, områden som skulle kunna locka fler i samma bransch: livsmedel, träindustri, fordon, sten- och mineralindustri samt försvarsmakten. Till detta har nu också lagts gaming.