Det är en väsentlig nedgång jämfört med det gångna året då priserna i snitt ökade med två procent i Skövde kommun. Det visar ny statistik från Svensk mäklarstatistik.

Sammanlagt såldes 121 bostadsrätter i Skövde kommun mellan januari och mars till ett genomsnittligt pris på 1,2 miljoner kronor. I fjol gjordes 134 affärer vid den här tiden på året.

Även i hela Västra Götaland sjunker priserna på bostadsrätter, i hela länet är prisnedgången på en procent. I hela Västra Götaland såldes 3 752 bostadsrätter för i snitt 2,3 miljoner kronor. Dock saknas uppgifter om prisförändringar för bostadsrätter i 31 av länets 49 kommuner på grund av för få försäljningar.

Däremot stiger priserna på villor i Skövde kommun och hela länet. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en uppgång med fem procent i Skövde, i länet två procent. Sammanlagt såldes 66 villor i Skövde kommun mellan januari och mars till ett genomsnittligt pris på 2,6 miljoner kronor. I fjol gjordes 55 affärer vid den här tiden på året.

Relaterat till artikeln