LÄS ÄVEN: Stig är en riktig vardagshjälte

Stiftelsen Sverige United har under hösten "efterlyst vardagshjältar som genom sitt arbete på fotbollsplanen skapar möten mellan ungdomar med olika bakgrund", enligt sin hemsida.

Under torsdagskvällen var det dags för stiftelsens galakväll på Operaterassen i Stockholm, där bland annat tre stipendier delas ut: Guldhanden (50 000 kronor), Silverhanden (30 000 kronor) och Bronshanden (20 000 kronor).

Av tio nominerade individer, projekt och föreningar .

Tyvärr gick inte något av de tre huvudstipendierna till Axvall, men Stig lämnade inte galan lottlös. Han fick istället ett pris uppkallat efter en svensk fotbollslegend.

Vi fick Patrik Anderssons hederspris, vilket innebär att två personer från klubben ska få åka ned till Lund där Patrik bjuder in oss till FC Barcelonas eget träningsläger för ungdomar, som han är involverad i. Exakt vad det innebär vet jag inte riktigt ännu, berättar Stig.

Han menar att galakvällen var ett minne för livet.

Det var en fantastisk kväll. Niklas Strömstedt uppträdde och flera andra stjärnor delade ut priser, exempelvis Carolina Klüft. Dessa personer var sedan med hela kvällen. De var väldigt ödmjuka och spred gemytlig stämning, säger Stig.

Stig fick ta emot hederspriset av Svante Elfving, som är en av initiativtagarna till stiftelsen.

Han är en västgöte med rötter i Borås och Skövde som skapat ett otroligt engagemang kring detta, berättar Larsson.

Trots att det alltså inte blev något av de största stipendierna är inte Axvallsordföranden bitter.

Absolut inte, alla var otroligt värdiga pristagare - var och en på sitt sätt. Vårt pris är ändå en väldig stimulans för klubben.

Han är inte sen med att dela med sig av priset.

Som ordförande står man längst fram, dels när det blåser och till exempel fotbollslaget inte presterar, men också när det röns framgångar. Jag är bara en av många som gjort detta pris möjligt, säger Stig och avslutar:

Det ska bli kul att komma hem och berätta för föreningen vad vi tilldelats.

LÄS ÄVEN: Axvalls IF i unikt projekt