Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pridedeltagare bar regnbågsflaggan med stolthet

Lagom till 15-tiden upphörde regnet över Skövde. Sedan sken solen över söndagens prideparad, som blev en glad manifestation för allas rätt till kärlek.

Det blev ingen pridefestival i Skövde den här sommaren. Då tog Hanna Forsling på egen hand initiativet till en prideparad och gjorde ett upprop för att se om fler ville hänga på.

Intresset visade sig vara större än vad hon vågat hoppas på och på söndagseftermiddagen var det alltså dags att gå från plan till handling.

Tidigare på dagen hade regnskurarna avlöst varandra men när det var dags för avtåg från parkeringen vid Arena Skövde vid 15-tiden hade nederbörden upphört.

Därefter gick paraden under en strålande höstsol som spred både ljus och värme. Som om även vädrets makter ville visa sin sympati för det budskap som deltagarna ville sprida till omvärlden.

Tåget gick i en slinga genom centrum och landade slutligen i Helénsparken. Där fortsatte det sedan med en stunds dans och mingel till väl utvald partymusik. Inte speciellt avancerat således, men det blev likväl en synlig manifestation där det regnbågsfärgade budskapet framfördes klart och tydligt.

Alice Söderström är engagerad i Skövde Ungdomsforum, som även var med och hjälpte till att fixa arrangemanget. För henne var det en självklarhet att delta.

– Jag går med för att jag stöttar arrangemanget och för att jag själv är bisexuell. Sen är vi i ungdomsforum också med och arrangerar, säger Alice.

– Det är roligt att det är så mycket folk med och stöttar, från små till stora, det är jättekul.