Nu är det dags. På lördagen slår Olstorps festplats upp portarna med en trogen gäst på scenen. I sommar blir det retrofest och avslutning med De vet du.

Skaraborg

De senaste åren har Olstorps festplats i Tidan haft som tradition att uppträdet på premiärkvällen består av Björn Rosenström.

Så blir det i år igen, och på lördag är det dags när portarna slås upp för 45:e året.

Här finns en tydlig lokal koppling, Rosenström jobbade ju under två år som tingsnotarie vid Mariestads tingsrätt när han 1998 valde att hoppa av och satsa på sin musikkarriär istället.

Beslutet kom efter att låten "Pojkarna som busar" fick spridning och resten av jurist-Sverige rasade mot formuleringar som "Vi är pojkarna som busar med flickornas små musar/trumpeten känns så len mellan era ben".

Till Olstorp kommer han med "Det jävla bandet"

Han säger själv att han är den personen som gillar att studera andra, speciellt i pubmiljöer bland fulla människor, där han själv är nykter.

Vad han säger efter lördagskvällen i Tidan återstår att se.

Resten av säsongen ser ut så här:

Den 25 maj spelar 2 Blyga läppar och den första junio blir det jubileumsföreställning med Arvingarna.

Midsommardagen står dansbandet Scotts på scenen, sedan tar man ett kort sommaruppehåll.

Den 3 augusti är det återstart med Drängarna, 9 augusti kommer Lasse Stefanz, 17 augusti Kuselofte, Gozzi och Louise B Andersson. 24 augusti väntar en riktig retrofest, Noice och Snowstorm bjuder till 80-talsfest.

Sjunde september slutar sommaren när De vet du rundar av tillsammans med Dansbandskungen.