Tidigt eftermiddag på lördagen fylldes Skövde stadsteater av en förväntansfull publik. Lika förväntansfulla var garanterat den nästan 50 personer stora ensemblen, som under de kommande två timmarna skulle framföra årets föreställning Pippi på de sju haven för första gången i skarpt läge, fredagens genrep undantaget.

Lagom till tredje ringningen hade de unga och lite mindre unga åskådarna hittat sina platser. Sedan släcktes lamporna i taket samtidigt som ridån gick upp. Därbakom blottades en scen fylld aktörer i olika storlek framför en gulmålad trävilla i lagom storlek.

Bild 1 av 9

En efter en introducerade de unga skådespelarna bakgrunden till berättelsen. Och när Pippi själv i egen hög person dök upp på balkongen på toppen av huset fanns alla bitar på plats så att spelet skulle kunna börja.

Berättelsen om Pippi Långstrump på de sju haven är en klassiker bland svenska barnböcker och föreställningen som Skövde musikteater nu framför är uppenbart förlagan trogen.

Och om något är klassiskt i sammanhanget så är det givetvis sången om Pippi Långstrump. När den framfördes för första gången i inledningen av föreställningen dröjde det därför inte länge innan publiken började klappa i takt och hängde med i svängarna. Sen var alla med på noterna under resten av den fartfyllda föreställningen.