– Det är skitkul att så många kom, verkligen, säger Joakim Blomquist.

Han förklarar att comedy-dome, som de kallar konceptet, var en chansning som de tog.

– Blir det fullbokat ikväll, som det verkar bli, så vill vi gärna fortsätta med det här. Då blir det här ett stående koncept, säger Blomquist.

Han planerar också redan andra event såsom att sända hela VM i fotboll på storbildsskärm på Laserdome.

– Jag tror vi har Skövdes största skärm. Sedan försöker vi hela tiden att hitta något nytt, men det måste kännas rätt.

Kvällens dragplåster, Skövdes egen ståuppkomiker Jimmy Karlsson, från Värsås, berättade att man hade sex bokade uppträdanden på torsdagskvällen.

– Vi hade fyra som var planerade innan de här två sista kom till. De kör open mic. Resterande är rutinerade komiker, säger Jimmy Karlsson.

Att köra så kallad open mic, betyder att man får en fyra, fem minuter att testa sina skämt på en riktig publik.

– Den stora tjusningen med ståuppkomik är att man kan sitta hemma och skriva och tycka att det blir hur roligt som helst, men man vet inte om det verkligen är kul förrän man står där på scen.

Avsikten med projektet är att få igång den lokala humorn.

– Det måste finnas något mer än Uti bögda som folk kan skratta åt. Jag har länge haft en idé om att starta en humorklubb i Skövde. Det är ju en ganska stor stad med högskola och allt. Tillsammans med Laserdome har vi tagit fram det här konceptet, säger Jimmy Karlsson.

Den sista torsdagen i månaden, fyra månader framöver, kommer det att bli ståuppkomik på Laserdome i Skövde.

– Jag hoppas att publiken kommer tycka att det är roligt. Jag är spänd av förväntan, nu återstår att se om folk tar det här till sig, det kommer visa sig, säger Joakim Blomquist.

Relaterat till artikeln