Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Populära dansbandet åker på sin sista Nordenturné – då kommer de till Skövde

Artikel 23 av 27
Kultur och nöje i Skövde
Visa alla artiklar

Vikingarna med Christer Sjögren om frontman ska ut på sin sista turné i Norden. Då gäster de 44 orter i fyra länder – en av besöken blir i Skövde.

Turnépremiären är den 6 augusti 2021 i Fredrikshamn i Danmark. Vikingarna är sedan ute och spelar ändra fram till den 14 oktober 2022. Idag släpps biljetterna.

Den 12 mars ska de spela på Arena Skövde, enligt turnéplanen.

– Det här ska bli så kul. Man kan tro att jag ledsnat på låtarna men jag har faktiskt fått ny energi när jag upptäckt låtskatten på nytt. Jag förstår hur mycket vår musik har betytt för publiken och faktiskt också i flera generationer. Nu ska vi ge järnet runt om i Norden och jag längtar verkligen ut, säger Christer Sjögren, medlem i bandet sedan 1978, i ett pressmeddelande.

Vikingarna började redan 1960 som Jicoo & The Vikings, tidigt 70-tal bytte dansbandet namn till Vikingarna. En av deras största hits är ”Kan man älska nån på avstånd”, som 1998 låg på första på plats 26 veckor på Svensktoppen. Totalt har Vikingarna sålt mer än tolv miljoner skivor i Norden.

Egentligen har Vikingarna redan haft en avskedskonsert 2004 i Arvika. Men nu åker de ut igen i Norden för att möta fansen.