Arn racing arrangerade för sjätte gången den stora bilträffen tillsammans med Skara sommarland. Det var kö ut till motorvägen från träffens början fram till halv nio på kvällen och då hade det kommit 1 400 bilar.

Det var nytt för i år att Skara sommarland hade öppet under dagen och träffen var på kvällen. En annan nyhet var en öppen så kallad burnruta, där alla bilister kunde köra av sig. Det bjöds också på en rökfylld driftingshow. Flera hundra människor stod och tittade på bilar som på en ganska liten yta körde runt och sladdade, så att däcken tjöt och rökmolnen stundtals helt täckte bilarna.

Arn är kända för att arrangera bra träffar, sa Martin Jorqvist från Uddevalla, som stod på en pall för att bättre se drifting-uppvisningen.

Flera besökare som tidningen pratade med lyfte fram att träffen är städad och med mindre fylla än andra bilarrangemang.

Det känns seriöst jämfört med andra träffar. Det är ordning och reda, sa Martin Andersson.

Det regnade från och till under kvällen. Alexander Bozovic i Arn racing konstaterade att det trots vädret kommit fler bilar än tidigare år. Han menade att det ger en bra träffkänsla att ha arrangemanget på kvällen.

Det gynnar särskilt långväga, sa han.

Alexandra Österman var på träffen första gången efter att ha flyttat till Falköping nyligen.

Det är jättekul när det händer något, sa hon.

Hon kör annars över 500 mil på ett år för att besöka olika bilträffar och ställa ut sin bil, som hon har dekorerat med ett schackmönster.

Jag har designat bilen i min egen smak, sa hon.