Mannen anmäldes försvunnen vid 19.30-tiden på tisdagen. Per Erik var vid försvinnandet iförd en mörk jacka, mörka byxor och troligen iförd en gul/grön reflexväst. Han har en något framåtlutande gång, smal kroppsbyggnad och är cirka 170 cm lång. Polisen uppger att det finns en sjukdomsbild kring mannen.

Under onsdagsmorgonen förstärktes sökinsatsen och militären kallades in. Polisen gick ut med en bild på Per Erik och vädjar om tips. Om någon har sett eller gjort någon form av iakttagelse kring Per Erik ska man ringa polisen på 114 14.

Bild 1 av 7 Polis och hemvärn har upprättat en sambandscentral vid idrottsplatsen i Fagersanna.

Foto Kristina Claesson

– När vi jobbar med eftersök av en försvunnen person är tidsfaktorn och temperaturen vår största fiende. Risken för nedkylning är stor, säger Thomas Dellenhed, polisens räddningsledare på plats vid idrottsplatsen i Fagersanna.

Relaterat till artikeln

Även hemvärnet deltog i sökningen efter den försvunne Per Erik under onsdagen. Den senaste iakttagelsen av honom ska ha skett igår vid tretiden på nyårsdagen.

Polisen har fått klartecken från de anhöriga att gå ut med namn och bild på 83-åringen.

– Vi har 20 man ute och fem hundekipage, vi jobbar parallellt med polisen. Totalt är vi kanske ett femtiotal från både polis och hemvärn ute och letar, uppger Björn Anderberg, hemvärnets 39:e bataljon på onsdagsförmiddagen.

Ett stort område söktes av med hundekipage och helikopter med utgångspunkt från idrottsplatsen i Fagersanna utanför Tibro.

Per Erik var vid 23.00-tiden på onsdagskvällen ännu försvunnen och tidigt på torsdagsmorgonen uppgav polisen i Skövde att han fortfarande inte var hittad.

Sökinsatsen kommer fortsätta med samma styrka under fredagen.