En kvinna i 60-årsåldern i den 24 oktober förra året.

I början av december började polisen kalla personer till , utifrån kriterier de fått genom en gärningsmannaprofil. Polisen har sedan dess topsat över 1 300 män och på torsdagen fick man en träff, uppgav polisen i ett pressmeddelande på torsdagen.

Den man som nu misstänks för mordet var en av många som inte dök upp när de kallades till dna-topsningen.

Vi åkte hem till mannen i tisdags eftersom han inte dök upp trots att han var kallad. Vi topsade honom och i dag fick vi en träff på hans dna från brottsplatsen. I utredningen finns inga uppgifter som pekar på någon ytterligare gärningsperson, säger Göran Arvidsson, biträdande spaningsledare i mordutredningen, i pressmeddelandet.

Mannen, som misstänks för mordet, har avlidit under veckan, uppger polisen. Polisen bekräftar för TT att mannen avled under onsdagen, dagen efter att han lämnat dna-provet. Polisen misstänker inget brott bakom hans dödsfall.

Göran Arvidsson kan inte uttala sig om dna:t knyter mannen till brottet eller bara brottsplatsen, skriver TT:

Vår syn är att det knyter honom till offret, men arbetet kvarstår med att ta reda på exakt vad han gjort, säger han.

Polisen har nu avbrutit insatsen med topsningarna. Men man fortsätter med nödvändiga åtgärder för att mordutredningen ska kunna slutföras, uppger polisen.

Polisutredningen av mordet är ännu inte avslutad. Men med tanke på den oro som mordet väckt i Ulricehamn är dna-träffen i mordutredningen ett viktigt trygghetsskapande besked för både anhöriga till brottsoffret och till alla i Ulricehamn, säger lokalpolisområdeschef Tomas Stakeberg Jansson i pressmeddelandet.

Den misstänkte är en ung man från trakten, säger Tomas Stakeberg Jansson till TT.

Polisen ska ha gjort beslag i mannens bostad och man kommer nu att kartlägga hans liv i detalj. Mordmotiv är ännu inte klarlagt.

Han har ingen relation till offret och förekommer inte i våra register över huvud taget. Utan den här dna-topsningen hade vi haft väldigt svårt att fånga upp honom, konstaterar Göran Arvidsson.