Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Liga bakom sexhandel avslöjad i Skaraborg

 
Blåljus
Visa alla artiklar

Polisen har slagit till mot ett hotell i Östra Skaraborg. Fyra män misstänks ha köpt sexuell tjänst och två misstänks för koppleri. – Vi fick in tips om verksamheten i höstas och bestämde oss då för att göra en riktad insats, säger Ulf E Pettersson på polisen.

Polisen i östra Skaraborg har under de senaste månaderna bedrivit en insats mot prostitution. Man har använt ett arbetssätt som är nytt för polisen i Skaraborg.

– Vi blev kanske inte överraskade av omfattningen, men eftersom vi inte har arbetat på det här sättet tidigare finns det inga siffror att jämföra med, fortsätter Ulf E Pettersson.

Koppleri

Efter insatsen är två personer misstänkta för koppleri och fyra män i åldrarna mellan 21 år och 56 år är misstänkta för köp av sexuell tjänst. De som misstänks för koppleridelen är bosatta i Skaraborg.

Verksamheten ska främst ha pågått på ett hotell i östra Skaraborg.

– Vad vi kunnat se har två kvinnor stått för tjänsterna, men eftersom det inte är olagligt att sälja sex ser vi dem närmast som målsägande, säger Ulf.

Utredningen pågår och nya avslöjanden kan komma från spaningsgruppen i polisområde Skaraborg.

Åtal väntas under våren.