Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen efterlyser tips om Törebodafallet

Det som polisen tror är den försvunne Törebodamannen hittades vid en gödselbrunn, knappt två kilometer öster om Moholm. Nu söker polisen vittnen.

Mannen hittades invid en gödselbrunn knappt två kilometer öster om Moholm utmed Länsväg 201.

Gödselbrunnen ligger på norra sidan av vägen.

Polisen är intresserad av att komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser av personer eller fordon i anslutning till platsen där mannen hittades eller längs med Länsväg 201 öster om Moholm. Särskilt intressant är tiden mellan klockan 18.00 och 22.00 på torsdagskvällen 5 juli 2018.

Den försvunne mannen anmäldes försvunnen den 5 juli av anhöriga och polis genomförde ett eftersök efter honom under helgen, utan resultat.

– Enligt anhöriga skulle han inte försvinna frivilligt, därav rubriceringen människorov, förklarar kammaråklagare Jennifer Hasselroth.

På måndagseftermiddagen den 9 juli gick polisen ut med att en avliden man påträffats och att teorin är att det rör sig om den försvunne mannen.

Åklagaren har förklarat att rubriceringen kan komma att ändras till mord.

Kroppen är skickad till rättsmedicin i Göteborg för identifiering och obduktion.

I går häktades två män på sannolika skäl misstänkta för människorov, teorin är att offret ska vara den försvunne Törebodabon. Männen har nekat till brott och är sedan tidigare kända av polisen. De är hemmahörande i området. Det är en 45-årig man samt en 49-årig man.

Tips kan lämnas till Polisen på telefonnummer 114 14.