Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polis träffad av grön laser

En polis blev under måndagskvällen träffad i ögonen av en grön laserstråle. Någon misstänkt gärningsman har inte kunnat påträffas. – Vi ser allvarligt på detta. Det kan bli allvarliga skador av grön laser, säger Joakim Nordlund, stationsbefäl på Skövdepolisen.

Det var vid patrullering på Timmervägen i Södra Ryd på måndagskvällen som en polis blev träffad av en grön laserstråle. Polisen drabbades av sveda i ögonen och behövde uppsöka sjukhus för kontroll. Under tisdagen ska ett återbesök på sjukhuset göras.

Polisen har inte kunnat påträffa någon misstänkt gärningsperson efter händelsen.

För Skövdepolisen är det andra gången på bara några veckor som enskilda poliser utsätts för någon typ av våld. Den 3 oktober utsattes en polis för en grov misshandel på Resecentrum i Skövde.

– Det är klart att det är oroväckande att poliser utsätts, men jag skulle inte säga att det har skett någon dramatisk ökning och det finns inget samband mellan de två händelserna, säger Joakim Nordlund.

Problemen med laserpekare, och främst med det starkare gröna laserljuset, var vanligare för några år sedan, enligt polisen.

– Vi kände att det hade blivit lugnare, men den här typen av brott dyker fortfarande upp emellanåt, säger Joakim Nordlund.

Det är ofta svårt för polisen att kunna bevisa att någon har använt en laserpekare.

– Det blir ju ofta svårt att utreda eftersom det är möjligt att lysa på någon från långt håll, säger Joakim Nordlund.